Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
A fagy miatt csőtörés volt a MAL-nál
2010. december 22.
A MAL Zrt.-nél december 20-án, hétfőn eltörött egy ipari szennyvízvezeték törés történt, emiatt semlegesített, de vasoxiddal szennyezett víz folyt a Torna-patakba.
Parancsnokaink azonnal értesítették a környezetvédelmi felügyelőséget, az ajkai polgármesteri hivatalt, az illetékes vízügyi igazgatóságot, a MAL felügyelő bizottságát és az MVB titkárát. Hasonló esetek télvíz idején előfordultak már a MAL életében, hisz az elfagyott és a hideg miatt megrongálódott csövek kisebb, könnyen orvosolható problémát már okoztak korábban is. A javítást a szakemberek azonnal megkezdték. Lúgos, vagy bármilyen szempontból veszélyes anyag nem került ki a gyár területéről, ám a vasoxid vörösre festette a Tornát.
 
A tulajdonosok közül 90-en új építésű ház, 82-en használt lakás vásárlása mellett döntöttek, a többiek gondolkodási időt, egyedi elbírálást kérnek, vagy nem fogadják el az értékbecslést.
 
A Veszélyhelyzeti Felderítő Csoportáltal a Torna-patak Kolontári-hídnál mért pH értéke délelőtt 8,5 délután 8,72 volt.
 
Devecserben a Torna patakhoz telepített automata mérőkonténer által mért patakvíz pH értéke folyamatosan változó, napi átlaga 7,97 volt.
 
Az újjáépítésen a tegnapi nap folyamán 250 szakember dolgozott 150 munkagéppel.
 
 
Sajtó- és Társadalmi Kapcsolatok Főosztály


Vissza