Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Szlovák-magyar tűzoltási gyakorlat
2013. április 22.
A tűzesetek, balesetek és katasztrófák nincsenek tekintettel az országhatárokra, ezért fontos, hogy a szomszédos országok beavatkozó egységei az ilyen esetek felszámolása során képesek legyenek hatékonyan együttműködni. Csak az elmúlt évben több mint száz olyan határ menti tűzeset volt, amelynél valamelyik szomszédos ország erőivel közösen kellett a lángokat eloltani.
A gyakorlat időpontja:            2013. április 24. (szerda) 9:30
 
A gyakorlat helyszíne:             Győr-Gönyű, országos közforgalmú kikötő
 
A gyakorlat célja a magyar és szlovák mentőszervezetek együttműködésének fejlesztése, az együttműködési lehetőségek feltérképezése, az eddig elsajátított elméleti és szerelési ismeretek alkalmazása. Fontos az is, hogy az állomány gyakorolja az adott helyzetben legcélszerűbb oltási eljárásokat, valamint a szükséges eszközök és a megfelelő oltóanyag alkalmazását.
 
A gyakorlat során szimulált helyzet szerint a kikötői partfal mentén egy úszó platformról karbantartási munkálatokat végeznek, eközben tűz üt ki. Az égő platform elszabadul és hajónak ütközik, többen megsérülnek, a folyóba pedig üzemanyag kerül. A szlovák és a magyar tűzoltók ezt a helyzetet fogják megoldani, őket ebben a rendőrség, a mentőszolgálat, a környezetvédelem és vízügy szakemberei segítik.

Vissza