Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Sok helyen adott munkát a vihar
2013. május 03.
Csütörtök délutántól heves zivatarok vonultak végig az ország jelentős részén, amellyel kapcsolatban az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) riasztást adott ki Baranya, Somogy, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok, Fejér, Veszprém, Pest, Komárom-Esztergom, Nógrád, Heves megye egyes kistérségeire és a főváros területére. A másodfokú (narancs) riasztást az éjszaka folyamán visszavonták, jelenleg nincs érvényben riasztás.
A narancs riasztás által érintett megyékben tegnap este és az éjszaka folyamán összesen nyolcvanegy esetben volt szükség a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek beavatkozására. Ötvenegy esetben kidőlt fákhoz, huszonhárom esetben a hirtelen jött csapadék eltávolításához, hét esetben pedig különböző épületkárokhoz riasztották a tűzoltókat.
 
A kidőlt fák több helyen forgalmi akadályt képeztek, amelyeket rövid időn belül sikerült felszámolni. Több helyről érkezett bejelentés villámcsapásról is, ami fákat döntött ki és épületeket rongált meg. Esztergomban a heves esőzés ingatlanokat veszélyeztetett egy zsákutcában, ahol háromszáz homokzsák felhasználásával ideiglenes gátat építettek az ott lakók és házaik védelme érdekében.
 
Az aktuális és a várható időjárási viszonyokról, a riasztásokról és a figyelmeztető előrejelzésekről bővebb információkat a www.met.hu és a www.katasztrofavedelem.hu oldalakon találhatnak.
 

Vissza