Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
EKOP – befejődtek az oktatások, zajlik a próbaüzem
2010. december 23.
Az Elektronikus hatósági ügyintézés és elektronikus iratkezelés megvalósítása c. EKOP projekt keretében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságon lezajlottak a belső oktatások, a próbaüzem folyik.
A projekt eredményeként létrejövő fejlesztés célja, hogy a BM OKF jelenlegi, szinte kizárólag papír alapú iratkezelési, ügyintézési folyamatának és adminisztrációjának elektronizálása oly módon történjen, hogy egy egységes elektronikus rendszer jöjjön létre, mely lehetővé teszi az iratok életútjának nyomon követését, az ügyintézés hatékonyságának monitorozását, illetőleg az iratkezelési munka támogatását, annak felgyorsítását úgy, hogy az iratokhoz tartozó információk rendelkezésre állása folyamatosan biztosított legyen.
A kifejlesztésre került elektronikus rendszerek, vagyis az iratkezelő, az ügykövető és a portál rendszer használatára kulcsfelhasználói képzést tartott a kivitelező Synergon, majd a kulcsfelhasználók továbboktatták a végfelhasználókat. A rendszeradminisztrátorok és a vezetők is megkapták a szükséges ismereteket és a felhasználást segítő kézikönyveket. Mára a BM OKF mintegy 1200 dolgozója képes a rendszer használatára.
2010. december 6-tól a hónap végéig teljes gőzzel folyik a próbaüzem és a rendszerek tesztelése, amik 2011. január 3-tól éles használatba kerülnek. Ettől a dátumtól az ügyfeleknek lehetőségük nyílik az elektronikus ügyintézésre is, amivel a folyamatok meggyorsíthatóak valamint hatékonyabbá, egyszerűbbé, átláthatóbbá tehetőek.
A projektről bővebb információk a http://ekop.katasztrofavedelem.hu/ címen találhatóak.


Vissza