Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Együttműködési megállapodás
2013. május 15.
Együttműködési megállapodást kötött a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. A megállapodás kiemelt célja rögzíteni a szervezetek közötti információáramlás és tájékoztatás módját és menetét.
A katasztrófavédelmi szervek és az MVM Paksi Atomerőmű Zrt. között évek óta folyamatos az együttműködés, ezt a felek most írásban is rögzítik, ez a garancia arra, hogy a szervezetek a továbbiakban is kiszámítható és megbízható partnerként dolgoznak a lakosság időben történő tájékoztatása érdekében.
 
A 2013. május 15-én aláírt együttműködési megállapodás kiterjed az erőműnél bekövetkező, közérdeklődésre számot tartó és a biztonságot érintő eseményekről történő tájékoztatás, valamint a katasztrófavédelem számára fontos mérési adatok küldésének rendjére.
 
A megállapodás rögzíti a felek tájékoztatással kapcsolatos kötelezettségeit és feladatait, a különböző helyzetekben alkalmazandó értesítések rendjét, a kapcsolattartás, a tájékoztatás és az adatátvitel módját, eszközeit.
 
A megállapodás nem érinti a nukleárisveszély-helyzeti tájékoztatás és információátadás rendjét, hiszen azt külön kormányrendelet, valamint az országos és létesítményi nukleárisbaleset-elhárítási és intézkedési tervek szabályozzák.
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza