Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. május 28.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az Országos Meteorológiai Szolgálat kiemelt feladata a lakosság tájékoztatása, a veszélyekre történő figyelmeztetés. Ennek érdekében figyelemfelhívó kisfilm készült, amelyet sajtótájékoztatón mutatnak be.
A rendezvény időpontja:         2013. május 29. (szerda) 14:00
 
A rendezvény helyszíne:          1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
                                                   BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
 
A sajtótájékoztatón Dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő (BM OKF), Dr. Páldy Anna főigazgató-helyettes (ÁNTSZ OKI), Holló Attila biztonsági igazgató (NMHH) és Fodor Zoltán osztályvezető (OMSZ) ad betekintést a veszélyjelzés, valamint a lakosságtájékoztatás feladataiba.
 
Május 29-én 4.59 órakor az Országos Légiriasztási Rendszer (OLGI) alkalmazásával történő lakossági tájékoztató gyakorlat zajlik. A gyakorlat célja a katasztrófa megelőzéshez szükséges információk továbbításának, a közérdekű közlemények kiadásának üzempróbája az OLGI rendszeren, valamint az, hogy a lakosság széles körben megismerhesse a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás e formáját. Így jelentősen csökkenthető annak kockázata, hogy egy hirtelen jött, pusztító vihar vagy más katasztrófa személyi sérüléseket, jelentős anyagi károkat okozzon.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2013. május 28.
 
 

Vissza