Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Tudnivalók az önkéntes munkavégzéssel kapcsolatban
2013. június 07.
Eddig soha nem tapasztalt mértékben fogott össze az ország lakossága az érkező árvíz elleni védekezés érdekében, önkéntesek százai jelentkeznek munkavégzésre.
Az önkéntes segítők tevékenységét a területileg illetékes megyei katasztrófavédelmi igazgatóságok koordinálják, amelyek weblapja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság www.katasztrofavedelem.hu lapjáról a "Megyei igazgatóságok" aloldalon, a   http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_teruleti linkről azonnal elérhetők.
 
A katasztrófavédelem mindenki számára biztosítani szeretné a biztonságos és koordinált munkavégzés lehetőségét, de fontos az is, hogy az árvíz elleni védekezés zavartalanul, a lehető leghatékonyabban történjen. Ehhez sok más mellett arra is szükség van, hogy az önkéntes munkára jelentkezők indulás előtt töltsék ki a megyei katasztrófavédelmi igazgatóság regisztrációs adatlapját. Ez az adatlap valamennyi érintett megyei igazgatóság honlapján az árvízi információk között található meg, de a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság honlapjáról is elérhetőek.
http://fovaros.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=regisztracio&eid=7
 
Kérjük továbbá, hogy a munkavégzéshez hozzanak magukkal védőkesztyűt, esőkabátot, lehetőség szerint gumicsizmát, és aki több napos munkavégzésre készül, a szükséges szállásról lehetőség szerint előre gondoskodjon.
 
Miután rendkívül sokan jelentkeznek önkéntes segítőnek, előfordulhat, hogy egyes megyékben már nem lehet regisztrálni, ezért azt kérjük, fontolják meg, van-e lehetőségük másik, árvíz által veszélyeztetett megyében segítséget nyújtani. Ha igen, e megye honlapján regisztráljanak!
 
Segítségüket és megértésüket köszönjük!
 

Vissza