Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. július 01.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő. Az őrsprogram újabb állomásai Rétság és Aszód.
A rendezvény időpontja:     2013. július 3. (szerda) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:     Rétság, Laktanya u. 9.
 
A rendezvény után Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Balla Mihály országgyűlési képviselő, Barna János Béla a megyei közgyűlés alelnöke, Berecz György tű. alezredes, a Nógrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és Mezőfi Zoltán, Rétság polgármestere nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.
 
A rendezvény időpontja:     2013. július 3. (szerda) 13:00
 
A rendezvény helyszíne:     Aszód, Malom köz 15.
 
A rendezvény után Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató, Branyiczky Márk tű. alezredes, a Pest Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője és Sztán István, Aszód polgármestere nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől eltérő állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, az állomány 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, tehát a fehér foltokhoz közelebb eső helyre települ egy fél/egész raj egy gépjárműfecskendővel. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 

Vissza