Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. július 21.
A tűzoltók a káresemények kezelése során számos esetben kerülnek olyan helyzetbe, amikor a beavatkozások biztonságos végrehajtását elektromos áram jelenléte akadályozza. A beavatkozó állomány védelme érdekében, illetve a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és az E.ON Hungária Zrt. között fennálló együttműködés jegyében az energiaszolgáltató cég támogatásként olyan műszereket ad át a katasztrófavédelemnek, amelyek érzékelik az elektromos teret. A berendezések segítségével akár több méter távolságból is megállapítható, hogy egy vezeték feszültség alatt van-e.
Az ünnepélyes átadó időpontja:     2013. július 22. (hétfő) 14:00
 
Helyszíne:                                          BM OKF
                                                           1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
 
A készülékeket Dr. Bakondi György tű. altábornagy, főigazgató veszi át Gelencsér Lajostól, az E.ON Dél-Dunántúl Áramhálózati Zrt. elnökétől.
 
Az említett berendezések különlegessége abban áll, hogy alkalmasak akár üzemszerű, akár az általánostól eltérő körülmények – víz, por, rossz látási viszonyok, zaj, stb. – közötti használatra is. A műszerekből jelenleg 30 darab készült el, azonban további 300 gyártása van folyamatban. A készülékek az elsődleges tűzoltói beavatkozást végző egységek járműveire kerülnek fel, így minden hivatásos és önkormányzati tűzoltó-parancsnokság gépjárműfecskendőjén, valamint a katasztrófavédelmi műveleti szolgálatok gépjárművén is lesz ilyen érzékelő műszer.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, s egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
Budapest, 2013. július 21.
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza