Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2010. december 28.
Ma délután fél 1 körül a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Császló és Csegöld települések közötti külterületi részen egy földmunkagép megsértett egy 160 mm átmérőjű gázvezetéket, amiből 6 bar nyomással a gáz szivárogni kezdett.
A sérült vezeték egy munkagödör mélyebben fekvő részén helyezkedik el, amely gödör megtelt vízzel. Jelenleg a víz eltávolítása folyik, majd ezt követően kezdik el a sérült vezetéket megjavítani.
 
A helyreállítást idejére a gázvezetéket elzárják, így nyolc település 3500 háztartásában (Császló, Gacsály, Rozsály, Zajta, Méhtelek, Garbolc, Kishódos és Nagyhódos) a munkavégzés és a hibaelhárítás idejére a gázszolgáltatás szünetelni fog.
A szivárgás lakott területet nem érint, lakosságvédelmi intézkedés bevezetése nem indokolt.
 
2010. 12. 29. kiegészítés:
A fenti esemény kapcsán jelenleg is zajlik a hiba elhárítása. A munkagödörben lévő víz eltávolítása után a szakemberek felmérték a lehetséges javítási módszereket. A kiválasztott módszer szerint a gázszolgáltatás nem áll le az érintett 8 településen, hanem csökkentett nyomással ugyan, de végig folyamatos volt.
Így mind a 3500 háztartásban a tegnapi éjszaka során és a mai napon, illetve végig a hibaelhárítás idejére folyamatos lesz a gázszolgáltatás.
 
 
Budapest, 2010. december 29.
 
                                                                                                          Petróczi Tímea tű. szds.
                                                                                                                      szóvivő
                                                                                                              06-20-669-3613

Vissza