Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. október 20.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a MÁV Zrt. 2013. október 21-én (hétfő) 13 óra 45 perckor látványos katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot tart. A gyakorlat során a két szervezet azt szemlélteti, hogyan hangolják össze tevékenységüket egy mindkettőjüket érintő beavatkozásnál.
A helyszín a MÁV Budapest-Ferencvárosi pályaudvar Keleti rendezője (1097 Budapest, Táblás út mellet kijelölt terület).
 
A gyakorlatban részt vevők egy szimulált balesetet számolnak fel: egy mikrobusz szabálytalanul a sínekre hajt, összeütközik az arra közlekedő személyvonattal, amely kisiklik, majd nekicsapódik a szomszédos sínpáron veszteglő tartályvagon töltőcsonkjának. A sósavat tartalmazó vagon csonkja letörik, a veszélyes anyag kiáramlik a környezetbe.
 
A vasúti szerelvényeket a gyakorlat idejére a MÁV Zrt. biztosítja, a mentendő személyeket pedig a Budapesti Vöröskereszt önkéntesei és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rendvédelmi karainak diákjai alakítják: a szituációt élethűre maszkírozott sérülésekkel szimulálják. A gyakorlattal a katasztrófavédelem, a MÁV Zrt., a rendőrség, a mentők és a vöröskereszt együttműködésének újabb próbája is a cél.
 
A gyakorlatot Kossa György tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos iparbiztonsági főfelügyelője, Fülep Zoltán tű. ezredes, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Tűzoltósági Főosztályának vezetője, illetve. Jäger János területi vasútbiztonság vezető nyitja meg.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom, egyben kérem, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 

Vissza