Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2013. október 22.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, a MOL Magyar Olaj- és Gázipari Nyrt. és a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. 2013. október 24-én (csütörtök) 11 órakor látványos gyakorlati bemutatóval nyitja meg speciális elméleti és gyakorlati képzését.
Az október közepén elindított, több mint egy éven át tartó képzés az olaj- és vegyiparban jelentkező speciális tűzvédelmi, illetve tűzoltói feladatok biztonságosabb ellátására készíti fel a katasztrófavédelem szakembereit.
 
A gyakorlat helyszíne a MOL Dunai Finomító (2243 Százhalombatta, Olajmunkás út).
 
A képzés során csaknem hatszáz, tűzoltói beavatkozásokat irányító szakember szerez majd speciális elméleti és gyakorlati ismereteket többek közt tartálytűzoltásról, valamint veszélyes anyagok jelenlétében történő, illetve gázbalesetekkel kapcsolatos beavatkozásokról. A tűzoltóknak lehetőségük lesz például fáklya- és csőkötegtűz, valamint vasúti tartálykocsiban keletkezett tűz oltására is.
 
A gyakorlati képzést Bérczi László tű. dandártábornok, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos tűzoltósági főfelügyelője, Sziva Miklós, a MOL Magyarország DS üzemeltetési vezetője és Pimper László, a FER Tűzoltóság és Szolgáltató Kft. ügyvezetője nyitja meg.
 
Az üzem területére csak előzetes regisztráció után lehet belépni, ezért kérjük, hogy részvételi szándékuk kedd estig jelezni, és legkésőbb csütörtök 9:00 óráig a résztvevő kolléga nevét és fényképes igazolványának számát Bacsur Györgynek a gbacsur@mol.hu címen vagy a 0620-943-8071 számon megadni.
 
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk, egyben kérjük, hogy az elhangzottakról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

Vissza