Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2014. január 09.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő.
Az őrsprogram keretében Borsod-Abaúj-Zemplén megye negyedik őrseként jön létre a gönci katasztrófavédelmi őrs.
 
A rendezvény időpontja:    2014. január 10. (péntek) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:     Gönc, Rákóczi út 101.
 
Az ünnepségen részt vesz Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM OKF főigazgatója, Lipták Attila tű. dandártábornok, megyei katasztrófavédelmi igazgató és Sivák János, Gönc polgármestere.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.

Vissza