Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2014. április 18.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság a társszervekkel együtt gyakorlatot tart, amelynek során a résztvevők egy eltűnt repülőgép személyzetének és utasainak mentését és a légi kutatás-mentésben érintett szervezetek együttműködését modellezik.
A gyakorlat időpontja:        2014. április 22. (kedd) 09:15
 
Helyszín:                                Óbuda Termelő és Szolgáltató Zrt. területe
47°37'54.1"N 19°04'52.2"E (Luppa-tó északkeleti sarka)
 
A gyakorlat forgatókönyve szerint Gödöllőről Pér repülőtérre indul egy AN 26 típusú repülőgép, fedélzetén huszonkét emberrel. A gép Fót és Szentendre között eltűnik a HungaroControl légi navigációs szervezet radarjáról, és megszakad a rádiókapcsolat is. Az országos légi kutató-mentő rendszer tagjai megkapják az ilyenkor szükséges információkat, a Magyar Honvédség a repülőgép utolsó ismert koordinátája alapján pedig helikopterrel megkezdi a kutatást. A gyakorlat idejére kialakított kárhelyszínre érkező erők megkezdik a mentést, tevékenységük összehangolása érdekében mobil irányítási pontot hoznak létre.
 
Az összevont mentési gyakorlaton a Pest megyei és a fővárosi tűzoltóegységeken kívül részt vesznek a Magyar Honvédség, a rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, a Közlekedésbiztonsági Szervezet, a Magyar Vöröskereszt és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat tagjai is.
 
A gyakorlat sajtónyilvános, a sajtó munkatársai a kárhelyszín számukra kijelölt részén közlekedhetnek.
 
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
 
További információért hívhatja Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 06-20-669-36-13-as számon.
 
 
Budapest, 2014. április 18.
 
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata

Vissza