Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2014. április 25.
Az elmúlt évek hagyományaihoz híven az idén is együtt ünnepel a katasztrófavédelem és a rendőrség. Idén negyedik alkalommal tartja meg a két szervezet a közös rendőr- és tűzoltónapot a Városligetben. Az egyenruhások az egész napos családi programokkal tarkított rendezvényen emlékeznek meg védőszentjeikről, Szent Flóriánról és Szent Györgyről.
A rendezvény kezdési időpontja:    2014. április 26. (szombat) 9:30
 
Helyszíne:                                          Budapest, Városliget
 
A rendezvény a már hagyománynak számító tűzoltójárművek felvonulásával kezdődik. A konvoj az óbudai Flórián térről indul reggel 8:30-kor, majd a Fő utcán, a Lánchídon és az Andrássy úton keresztül a Hősök terén át jut el a Városligetbe. A felvonuló tűzoltógépjárművek menete 9 órakor érkezik a Hősök terére.
 
Akik szombaton ellátogatnak a ligetbe, azok többek között látványos tűzoltási, roncsvágási és alpintechnikai bemutatót láthatnak, amit a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság tűzoltói mutatnak be a rendőrséggel és a Magyar Vöröskereszttel közösen. A katasztrófavédelem tűzoltó egységei mellett, a rendőrség és a honvédség is tart bemutatókat a gyerekprogramokban bővelkedő eseményen. Az autók szerelmeseinek is érdemes eljönniük, hiszen veterán tűzoltóautók mellett az új magyar gyártású tűzoltóautó prototípusa is megtekinthető lesz.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért hívhatja Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 0620/669-36-13-as számon.
 
 
Budapest, 2014. április 25.
 
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata
 

Vissza