Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Meghívó - katasztrófavédelmi őrs átadás
2014. augusztus 05.
Az egységes katasztrófavédelmi rendszer hatékony működése érdekében a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság 2012. április elején elindította őrsprogramját. Az őrsök megalakításával javul a katasztrófavédelem tűzoltó egységeinek reagálóképessége, hiszen a beavatkozó erőknek kisebb távolságra kell vonulniuk, így csökken a riasztás és a helyszínre érkezés között eltelt idő.
A rendezvény időpontja:      2014. augusztus 6. (szerda) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:      6760 Kistelek, Petőfi Sándor utca 53-55.
 
A rendezvényt követően dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató, Szatmári Imre tű. ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója, dr. Juhász Tünde a Csongrád Megyei Kormányhivatal kormánymegbízottja és Nagy Sándor, Kistelek polgármestere nyilatkozik a sajtó megjelent képviselőinek.
 
A katasztrófavédelmi őrs a hivatásos tűzoltó-parancsnokságok tűzoltási és műszaki mentési feladatainak ellátására létrehozott, a parancsnokság székhelyétől távolabb eső állomáshelyen működő hivatásos tűzoltó egység. Hatásköre a tűzoltó-parancsnokság működési területének meghatározott részére terjed ki, amelyen belül 24/48 órás készenléti szolgálati rendben végzi feladatait az állomány. Az őrsprogram lényege, hogy nem önálló parancsnokságként, hanem egy meglévő részeként, annak székhelyétől távolabb, az úgynevezett „fehér foltokhoz” közelebb eső helyre települ egy gépjárműfecskendő és annak személyzete. A program révén megnő azoknak a településeknek a száma, ahol beavatkozásra alkalmas erő van jelen, ezeken a településeken és közvetlen környezetükben a korábbinál gyorsabban megkezdődhet a beavatkozás.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.
 

Vissza