Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ
2014. augusztus 18.
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság lakosságtájékoztatási rendszerének egyik legfontosabb és legkorszerűbb eleme a veszélyes anyagokkal foglalkozó üzemek körzetében telepített, országos kiterjedésű, meteorológiai és vegyi monitoring-, valamint lakossági riasztó rendszer (MoLaRi). A már kilenc megyében és a fővárosban kiépített rendszer jelentősen emeli a veszélyes üzemek környezetében élő lakosság biztonságát és biztonságérzetét. A szeptember elsején Budapesten is éles üzembe lépő legújabb technikai fejlesztésekről sajtótájékoztatót és bemutatót tartunk.
A rendezvény kezdési időpontja:    2014. augusztus 18. (hétfő) 10:30
 
Helyszíne:                                          1149 Budapest, Mogyoródi út 43. (BM OKF)
 
A sajtótájékoztatón dr. Bakondi György tűzoltó altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató és Tarlós István, Budapest főpolgármestere ismertetik a MoLaRi projekt legfontosabb elemeit, a fővárosban élők biztonsága érdekében is megvalósított legújabb eszközfejlesztést.
 
A rendszer egyrészt mérőszondákból áll, amelyek a hatóságok és az üzemek részére biztosítanak adatokat. Másrészt egy lakosságtájékoztató rendszerből tevődik össze, amely baj esetén az érintettek azonnali informálását teszi lehetővé.
 
A projekt elemeinek ismertetése mellett az eszközöket és azok működését is bemutatjuk a rendezvény során.
 
A fenti eseményekre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

Vissza