Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Apad a Dráva, megszűnik a Régiós Irányító Törzs
2014. szeptember 21.
A vízügyi szakemberek tájékoztatása szerint a helyenként esős időjárás ellenére is folyamatosan apad a Dráva. Ebből következően vasárnap déltől a Régiós Irányító Törzs befejezte a működését, a további árvízvédelmi feladatokat, a figyelőszolgálat koordinálását a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Operatív Törzse végzi.
A Régiós Irányító Törzs szeptember tizenötödikétől irányította a védekezési munkálatokat a Mura, a Dráva és ezek mellékfolyóinak teljes magyarországi szakaszain, továbbá a Rába egyes térségeiben. A törzs Baranya, Somogy, Vas és Zala megyékben több mint száz településen irányította az árvíz elleni védekezést, amelynek során több mint 300 ezer homokzsákot használtak fel. Az országban elzárt település már sehol nincs, ahol pedig szükséges, ott fertőtlenítik a korábban elöntött területeket.
 
Két napot töltött a Dráva mentén Magyarország hivatásos mentőszervezetének huszonegy főből álló alegysége, a HUNOR tagjai tíz speciális technikai eszköz segítségével a folyó több mint ötven kilométer hosszú szakaszán ellenőrizték a védműveket.
 
Az árvízi védekezésben a vízügy és a katasztrófavédelem mellett példás együttműködéssel vett részt a rendőrség, a polgárőrség, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal, az Adyligeti, a Körmendi és a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola hallgatói állománya, a karitatív és humanitárius szervezetek, valamint az állampolgárok.

Vissza