Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Több helyen okoz zavart az ónos eső
2014. december 01.
A reggel óta tartó folyamatos esőzés és ónos eső miatt Budapesten és az agglomerációban komoly forgalmi akadályok keletkeztek. A magasabban fekvő hegyvidéki területeken több helyen is útlezárás akadályozza a közlekedést. Az ónos eső miatt az erdős területeken, a fásításokban, útszéli fákon helyenként több centiméter vastagságú jégtakaró alakult ki, amelynek a súlya alatt ágak törnek le és fák dőlnek ki.
Az ónos eső leszakított egy húsz kilovoltos felsővezetéket is, emiatt áram nélkül maradt Pilisszentkereszt, Dobogókő és Pilisszentlélek. A helyzet kezelése érdekében helyi operatív törzs alakult Pilisszentkereszten és Pilisszentléleken. A probléma megoldásában a katasztrófavédelem, a közút, a rendőrség, az áramszolgáltató és az erdészek mellett részt vesz a katasztrófavédelemmel szorosan együttműködő Pilis mentőcsoport is. Mindhárom településen melegedőhelyeket alakítottak ki, ahol megfelelő mennyiségű védőital, pokróc és alapvető élelmiszerek vannak.
 
A katasztrófavédelem és az áramszolgáltató az elektromos hálózat biztosítása érdekében áramfejlesztőket szállít a helyszínre.
 
A tömegközlekedés résztvevői meghosszabbodott menetidőre, a közúti közlekedésben résztvevők pedig torlódásokra számíthatnak. Ahol az éjszaka folyamán fagypont alá esik a hőmérséklet, ott a lehullott csapadék több centiméter vastag jégpáncélt is képezhet a hajnali órákra, ezért mindenki körültekintően közlekedjen.
 
Kérjük, hogy kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.
 
Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Vissza