Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY Továbbra is több helyen okoz zavart az ónos eső
2014. december 02.
Tegnap reggel óta folyamatosan érkeznek a bejelentések a katasztrófavédelem műveletirányítási központjaiba az ónos eső okozta károk miatt. A bejelentések többsége letört faágakkal, kidőlt fákkal és az elektromos hálózat meghibásodásával vagy kiesésével kapcsolatosak. A katasztrófavédelem tűzoltóegységei folyamatosan dolgoznak az útra dőlt fák, villanyvezetékek és villanyoszlopok eltávolításán.
A Pest megyei Dobogókő és Nagykovácsi átmenetileg személygépkocsikkal nem megközelíthető. A kidőlt fák és letört ágak több helyen megrongálták az elektromos hálózatot, ezért országszerte jelenleg mintegy 40 ezer fogyasztónál szünetel az áramszolgáltatás.
Az áramszolgáltatás átmeneti vagy teljes kiesése érinti Heves, Komárom-Esztergom Nógrád, és Pest megye mellett a Budapest több térségét is.Az ónos eső okozta károkkal érintett településeken továbbra is előfordulhatnak útlezárások, forgalmi korlátozások.
Kérjük, hogy útba indulás előtt tájékozódjanak az időjárási és közúti helyzetről, amit megtehetnek a katasztrófavédelem VÉSZ alkalmazásával, a katasztrófavédelem honlapján és Facebook profilján, valamint a http://met.hu/ címen és az http://utinform.hu/ -n.
 

Vissza