Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Egyre több fogyasztót kapcsolnak vissza az áramszolgáltatásba
2014. december 02.
A tegnap reggel óta tartó rendkívüli időjárási helyzet miatt jelenleg összesen 31 településen mintegy 12 ezer 900 fogyasztónál szünetel vagy akadozik az áramszolgáltatás. A legkritikusabb időszakban ez több mint 160 ezer fogyasztót érintett, ma reggelre azonban sok helyen sikerült helyreállítani az elektromosáram-ellátást, ekkorra az el nem látott háztartások száma 24 ezerre csökkent. A katasztrófavédelem az érintett szolgáltatókkal együtt folyamatosan nagy erőkkel dolgozik a helyzet normalizálásán. A tűzoltóegységek megállás nélkül tisztítják a kidőlt fák és leszakadt ágak, illetve jég miatt járhatatlanná vagy nehezen megközelíthetővé vált utakat annak érdekében, hogy a szolgáltatók szakemberei a lehető leggyorsabban mindenhol megkezdhessék a helyreállítási munkálatokat.
Várhatóan még a mai napon újabb fogyasztókat tudnak visszakapcsolni a szolgáltatásba, azokra a helyekre pedig, ahol előreláthatóan elhúzódnak a munkálatok, aggregátorokat juttat el a katasztrófavédelem és az áramszolgáltatók. Az összes érintett település közül 19 helyen áramfejlesztőkkel már sikeresen megoldották az ideiglenes ellátást, 12 településre pedig folyamatban van az aggregátorok helyszínre szállítása. A teljes helyreállítás feltételeinek megteremtésén nagy erőkkel dolgoznak, annak időpontját a munkák előrehaladtával lehet pontosan megállapítani.
 
Az M0-ás autópálya fölött áthaladó, leszakadás-veszélyes vezetékek olvasztásán jelenleg is intenzíven dolgoznak, előreláthatóan másfél-két órára van még szükség a súlyos balesetveszély megszüntetéséhez, ezt követően indulhat meg a forgalom.

Vissza