Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Hat megyében másodfokú riasztás hófúvás veszélye miatt


2014. december 28.
Hófúvás veszélye miatt másodfokú, narancssárga riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap kora délután Baranya, Bács-Kiskun, Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas és Zala megye egyes térségeire. A hófúvás veszélye miatt kiadott másodfokú riasztás szerint az érintett, friss hóval fedett területeken a viharos szél magas hótorlaszokat emelhet.
Kérjük, hogy aki teheti, a másodfokú riasztással érintett területeken ne induljon útnak. Aki mégis autóba kényszerül, mindenképpen tájékozódjon a közúti és meteorológiai viszonyokról és csak a téli közlekedésre alkalmas gépjárművel induljon útnak.

Vezessenek az időjárási körülményeknek megfelelően, és a téli gumi, hólánc, fagyálló folyadék mellett készítsenek be ivóvizet, takarót, elemlámpát, láthatósági mellényt és térképet, vagy GPS-t is a kocsiba. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók és ködlámpa működőképességéről. Aki balesetet észlel, vagy annak a részese, esetleg elakadna az úton, hívja a 105-ös vagy a 112-es segélyhívó számot.

Az aktuális meteorológiai riasztásokról és útviszonyokról értesülhet a katasztrófavédelem honlapján, facebook profilján, a VÉSZ alkalmazáson (http://vesz.katasztrofavedelem.hu), illetve az útinform (http://utinform.hu) és a meteorológiai szolgálat (http://met.hu) weboldalán.

Vissza