Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Több helyen havazik, a 82-es főúton forgalomkorlátozás van érvényben
2015. január 05.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései szerint a Dunántúlon egyre nagyobb területen, este a középső országrész egyes területein, illetve a délkeleti országrészben is kialakulhat időszakos havazás, vagy havas eső. A hőmérsékletre tekintettel számottevő megmaradó hóra nem kell számítani, de egyes térségekben, várhatóan a Tisza vonalában az esti órákban akár 3-5 centiméternél is több hó hullhat.
A helyenként erős havazásra tekintettel a 7,5 tonna össztömeget meghaladó járművek hétfő délután három órától nem közlekedhetnek a 82-es főúton Zirc és Győr-Moson-Sopron megye határa közötti szakaszon. A forgalomkorlátozás az út síkosság-mentesítésének idejére marad érvényben.

Kérjük, hogy csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi, a hólánc, a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint GPS vagy térkép. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről, valamint tájékozódjanak az útviszonyokról és az érvényben lévő forgalomkorlátozásokról.

Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.

Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!

Vissza