Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Másodfokú narancs riasztás ónos eső miatt
2015. január 09.
Az országos Meteorológiai Szolgálat tartós, több órás ónos eső veszélye miatt másodfokú, narancs riasztást adott ki az ország észak-keleti részére. Az előrejelzések szerint Borsod-Abaúj-Zemplén és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében alakulhat ki tartós ónos eső.
Azokon a területeken ahol ónos eső miatti riasztás van érvényben, aki teheti, ne üljön autóba. Aki mégis utazni kényszerül az útviszonyoknak megfelelően, kellő óvatossággal vezessen, hogy ne kelljen hirtelen fékeznie.
 
Ilyenkor könnyen a szélvédőre fagyhat az ablaktörlő lapát. A jeges szélvédőt ne az ablaktörlővel próbálja megtisztítani, ugyanis megsérülhet és használhatatlanná válhat az ablaktörlő. A jeget a szélvédő fűtésével tanácsos leolvasztani. Hasznos lehet a téli ablakmosó folyadék, vagy a jégoldó spray is. A csúszós utakon finom kormányzással kanyarodjanak, így elkerülhetik a megcsúszásokat. Megcsúszás esetén ellenkormányzással korrigáljanak. Megállás vagy lassítás esetén óvatosan fékezzenek.  
 
Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérje figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.
Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n tájékozódhat.

Vissza