Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Figyelmeztetés
2015. február 06.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján pénteken ónos eső, hófúvás és intenzív havazás is nehezítheti a közlekedést több megyében. Riasztás van érvényben ónos eső miatt Bács-Kiskun, Baranya, Békés, Csongrád, Jász-Nagykun-Szolnok és Tolna megyére vonatkozóan. Hófúvás miatt Borsod-Abaúj-Zemplén, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Baranya és Zala megyére adtak ki riasztást.
A meteorológiai előrejelzés alapján várható, hogy egyes utak és útszakaszok nehezen járhatóvá, esetleg járhatatlanná válnak, előfordulhat, hogy egyes helyeken a közlekedők biztonsága érdekében a hatóságok korlátozzák a forgalmat. Az érintett területeken csak indokolt esetben induljanak útnak, kizárólag a téli időjárási viszonyokra megfelelően felkészített gépjárművel. Mielőtt útnak indulnak, feltétlenül tájékozódjanak az utak állapotáról, a várható időjárásról és kísérjék figyelemmel a hatóságok figyelmeztetéseit, tájékoztatóit.
 
Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a katasztrófavédelem közleményeit: az okostelefonnal, táblagéppel rendelkezőknek javasoljuk, hogy telepítsék a katasztrófavédelem „VÉSZ” alkalmazását (http://vesz.katasztrofavedelem.hu) és figyeljék a katasztrófavédelem Facebook oldalán, illetve honlapján közzétett információkat is.
 
Az időjárási előrejelzéseket nyomon követheti az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján a http://met.hu/ címen. Az aktuális útviszonyokról a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat. Kérjük figyeljék közleményeinket!
 
További információért hívhatja Hajdu Márton tű. őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 0620/669-36-13-as számon.

Vissza