Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2015. november 25.
Az adventi időszak és a karácsony veszélyeire hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság pénteken Budapesten, az 56-osok terén. A sajtónyilvános bemutatón egy szobaként berendezett konténerben látható lesz, amint egy magára hagyott adventi koszorú kiterjedt lakástüzet okoz, amit a helyszínre érkező budapesti tűzoltók fognak eloltani. A tűzoltókat évente mintegy harminc esetben riasztják adventi koszorú és karácsonyfa miatt kialakult tűzesetekhez.
A rendezvény időpontja:   2015. november 27. (péntek) 14:00
 
A rendezvény helyszíne:    56-osok tere (Felvonulási tér)
 
Az adventi várakozás idején, majd az azt követő karácsonyi időszakban megnő a lakástüzek száma. Ennek oka, hogy az adventi koszorú, az adventi házikó, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor, a csillagszóró és a tűzhelyen felejtett étel könnyen tüzet okozhat, ha nem vigyázunk.
 
A sajtónyilvános bemutató azt szemlélteti, hogy akár egyetlen magára hagyott égő gyertya miatt is néhány perc alatt teljesen kiéghet egy lakás. A helyszínen egy hőkamera segítségével az is látható lesz, hogy hogyan emelkedik a hőmérséklet egy lakástűz kialakulása során. A lakástűz mellett a tűzoltók azt is bemutatják, hogy milyen veszélyt jelenthet, ha a tűzhelyen felejti valaki az olajjal teli serpenyőt.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.
 
Budapest, 2015. november 25.
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata

Vissza