Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2015. december 07.
A Katasztrófavédelem Központi Múzeum fennállásának 60. évfordulója alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója emléktáblát adományoz az intézménynek, amely már hat évtizede mutatja be az érdeklődőknek a magyarországi tűzvédelem és polgári védelem történetét, vívmányait.
A rendezvény időpontja:   2015. december 7. (hétfő) 10:00
 
A rendezvény helyszíne:    Katasztrófavédelem Központi Múzeuma
                                             (1105 Budapest, Martinovics tér 12.)
 
A rendezvényen beszédet mond dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, mb. főigazgató és Berki Imre, a múzeum vezetője. Az eseményen jelen lesznek a katasztrófavédelem és jogelőd szervezeteinek jelenlegi és korábbi országos, valamint megyei szintű vezetői és parancsnokai.
 
A múzeum már 60 éve állít emléket a magyar tűzvédelem olyan jelentős alakjainak, mint gróf Széchenyi Ödön, a hivatásos tűzoltóság megalapítója, Szilvai Kornél, a szárazoltó eljárás és a porral oltó feltalálója, valamint Kőszeghi-Mártony Károly, aki a sűrített levegőt használó légzőkészüléket fejlesztette ki. Az intézmény egész évben ingyenesen látogatható.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

Vissza