Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2015. december 08.
A mezőgazdaságban bekövetkezett tűzesetek tapasztalatairól tartanak közös szakmai konferenciát a tűzvédelem és az agrárium területén dolgozó hatóságok, szakmai szervezetek és a témában érintett szakemberek. A tanácskozás célja, hogy évről évre csökkenteni lehessen a mezőgazdasági tűzesetek számát, ezáltal a gazdálkodók kárát és a tűzoltói beavatkozások költségeit.
A rendezvény időpontja:   2015. december 9. (szerda) 10:30
 
A rendezvény helyszíne:    BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
                                             (1149 Budapest, Mogyoródi út 43.)
 
A konferenciához kapcsolódó sajtótájékoztatón Czerván György, a Földművelésügyi Minisztérium agrárgazdaságért felelős államtitkára és dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, mb. főigazgató számol be az idei év tapasztalatairól.
 
A mezőgazdasági művelés alatt álló területeken keletkezett tüzek szinte kivétel nélkül valamilyen emberi tevékenységre vezethetők vissza. A tűzesetek jelentős részében a terményben keletkeznek komoly, a gazdálkodók számára akár több millió forintos bevételkiesést is jelentő károk, de a nagyobb kiterjedésű tüzek oltási költségei is tetemesek. Az idei évben is voltak olyan esetek, amikor nagy értékű mezőgazdasági gépek váltak a tűz martalékává. A hatóságok és szakmai szervezetek együttes célja, hogy a lehető legtöbb tűzesetet megelőzzék és ennek fontosságát minél szélesebb körben ismertessék.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.
 
Budapest, 2015. december 8.
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata

Vissza