Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2015. december 14.
A tűzesetek és egyéb katasztrófák hatékony megelőzésében, valamint a bekövetkezett káresetek lehető leggyorsabb felszámolásában a hivatásos állomány mellett fontos szerepe van az önkéntes tűzoltó egyesületeknek és az önkéntes mentőszervezeteknek is. Éppen ezért a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság kiemelt feladatának tekinti az önkéntes szervezetek technikai és képzési támogatását, mindezekre ebben az évben 500 millió forint állt rendelkezésre. Az összegből vásárolt eszközök ünnepélyes átadására szerdán kerül sor.
A rendezvény időpontja: 2015. december 16. (szerda) 14:00
A pontos kezdés miatt kérem 10 perccel korábban érkezzen.

A rendezvény helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
(1149 Budapest, Mogyoródi út 43.)

Az ünnepségen dr. Tollár Tibor tű. vezérőrnagy, megbízott főigazgató a tűzoltáshoz és műszaki mentésekhez nélkülözhetetlen eszközöket ad át az önkéntes szervezetek képviselőinek. A rendezvényen az elmúlt időszakban bekövetkezett káreseményeknél kiemelkedő helytállást tanúsított önkéntesek is elismerésben részesülnek.

Az önkéntes tűzoltó egyesületek és önkéntes mentőszervezetek idén is pályázhattak a mindennapi munkájukhoz szükséges eszközökre: egyéni védőfelszerelésekre, kéziszerszámokra, kommunikációs eszközökre és a jelenlegi felszerelésük vagy gépjárművük felújítására fordították az elnyert összeget.

A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.

További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

Budapest, 2015. december 14.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata

Vissza