Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2016. február 29.
Idén először veszt részt nemzetközi bevetésen Magyarország hivatalos mentőcsapata a HUNOR. A világ elit mentőegységei közé tartozó kollégáink ezúttal egy londoni gyakorlaton vesznek részt, ahol egy szimulált metróbaleset után fogják a sérültek kimenteni. A magyar mentőszervezet a helyszínen ciprusi, olasz és brit mentőegységekkel, valamint az Európai Unió szakértői csoportjával közösen hajtja végre a gyakorlat feladatait.
Időpont:                           2016. március 1. (kedd) 09:00 óra
 
Helyszín:                           1174 Budapest, Ferihegyi út 264.
 
A HUNOR, vagyis a katasztrófavédelem speciális helyzetekben bevethető városi kutatásra és mentésre specializálódott mentőszervezete egy nemzetközi gyakorlaton vesz részt Londonban március 2-án és 3-án 86 szakemberrel. Az egész brit fővárost megmozgató gyakorlaton egy olyan közlekedési balesetet szimulálnak, amelyben London egyik metróállomásán nyolc metrószerelvény ütközik össze olyan módon, hogy az alagút összeomlik. A gyakorlathoz külön erre a célra építenek egy szimulációs metróállomást. A feltételezés szerint a balesetben több száz ember sérül meg – őket imitátorok fogják játszani – akiket a méteres betondarabok és a metrószerelvények átvágásával kell a HUNOR-tagoknak kiszabadítania a romok alól.
 
A HUNOR mentőszervezetet dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a katasztrófavédelem vezetője indítja útba, továbbá beszédet mond Caitlin Jones nagykövet-helyettes.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.

Vissza