Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Sajtótájékoztató
2016. november 18.
Így készülnek a hatóságok a télre
Egy több napon keresztül tartó intenzív havazás vagy hófúvás speciális felkészülést és szoros együttműködést követel meg az ilyen helyzetek kezelésében érintett szervezetektől. A katasztrófavédelem a társszervekkel egy országos gyakorlatot tart, amelynek a feltételezése szerint majdnem az egész országot összefüggő, helyenként félméteres hótakaró borítja. A gyakorlat egyik elemeként a Fejér Megyei Védelmi Bizottság bemutatja, hogy milyen eszközparkkal készül a téli időjárásra, az M6-os autópálya mentén pedig egy megrendezett közlekedési baleset okozta helyzetet kezelnek a gyakorlatban résztvevők.
 
1. helyszín:   M6-os autópálya Pécs felé, 30-as kilométerszelvény, Keresztúri pihenőhely
Időpont:       2016.11.21. 11.00
 
Ezen a helyszínen a sajtó munkatársai egy sajtótájékoztató keretében megtekinthetik a téli veszélyhelyzetek kezelésében szerepet vállaló szervezetek technikai eszközeit (katasztrófavédelem, honvédség, közútkezelő, civil szervezetek).
 
2. helyszín:   M6-os autópálya Pécs felé, 70-es kilométerszelvény, Dunaújvárosi pihenőhely
Időpont:       2016.11.21.16.15
 
Ezen a ponton egy megrendezett balesetet számolnak fel a szakemberek. Egy személyautó és egy autóbusz ütközött, a baleset miatt több jármű feltorlódott. A balesetben érintett járművekből kimentik a sérülteket, az életmentés után pedig nehéz műszakimentő-járművekkel állítják kerekeire az oldalára fordult buszt, majd megszüntetik a forgalmi akadályt.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívjuk,
egyben kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.
 
 

Vissza