Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Sajtótájékoztató
2016. november 25.
Lakástüzek megelőzése – konténertűz-bemutató
Az adventi időszak és a karácsony veszélyeire hívja fel a figyelmet a katasztrófavédelem és az Országos Tűzmegelőzési Bizottság szombaton, Budapesten. A sajtónyilvános bemutatón egy szobának berendezett konténerben látható lesz, amint egy felügyelet nélkül hagyott adventi koszorú kiterjedt lakástüzet okoz, amelyet a helyszínre érkező tűzoltók oltanak el. A tűzoltókat az év ezen időszakában rendszeresen riasztják adventi koszorú és karácsonyfa miatt keletkezett tüzekhez.
 
 
A rendezvény időpontja:   2016. november 26. (szombat) 10:30
 
A rendezvény helyszíne:    1062 Budapest, Váci út 3.
                                             (WestEnd City Center főbejárata előtt)
 
 
Az adventi várakozás idején, majd az azt követő karácsonyi időszakban megemelkedik a lakástüzek száma. Ennek oka, hogy az adventi koszorú, az adventi házikó, a karácsonyfa, a hangulatvilágítás, a nem biztonságos égősor, a csillagszóró, vagy éppen a tűzhelyen felejtett étel a legkisebb óvatlanság miatt is könnyen tüzet okozhat.
 
A sajtónyilvános bemutató azt szemlélteti, hogy akár egyetlen magára hagyott égő gyertya miatt néhány perc alatt teljesen kiéghet egy lakás. A helyszínen egy hőkamera segítségével az is követhető lesz, hogy hogyan emelkedik a hőmérséklet egy lakástűz kialakulása során. A lakástűz mellett a tűzoltók azt is bemutatják, milyen veszélyt jelenthet, ha a tűzhelyen felejti valaki az olajjal teli serpenyőt.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait ezúton is meghívom,
egyben kérem, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a +36206693613 -as számon.
 

Vissza