Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY
2017. január 13.
Havazás, ónos eső lassítja a közlekedést
Az ország egyes régióban változó halmazállapotú csapadék, jellemzően hó, havas eső, vagy ónos eső hullik, ezért téliessé váltak az útviszonyok. Az előrejelzések szerint akár 15-20 centiméter friss hó is hullhat. A meteorológiai szolgálat az ország egy részére másodfokú (narancs) riasztást adott ki az ónos eső miatt.
 
A közlekedőknek jelenleg elsősorban Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Pest megyében kell veszélyes útszakaszokra készülni. Az M2-es főúton Nógrád megyében már reggel óta nem közlekedhetnek a 7,5 tonna össztömeget meghaladó tehergépjárművek.
 
Amennyiben a havazás ezt indokolttá teszi, további helyeken várhatóak forgalom-korlátozások, ezért az érintett területeken útnak indulás előtt tájékozódjanak ezekről és a várható időjárásról.
 
Csak a téli időjárásra megfelelően felkészített gépjárművel induljanak útnak. Ilyenkor nélkülözhetetlen kellék a téli gumi és a hólánc. Indulás előtt győződjenek meg a fényszórók működőképességéről és az üzemanyag mennyiségéről. A szokásosnál tankoljanak több üzemanyagot. Fontos segítséget jelenthet a feltöltött mobiltelefon, a láthatósági mellény, valamint a GPS vagy térkép, de érdemes némi élelmiszert és folyadékot is az autóba készíteni.
 
Kérjük, hogy a téli időjárással kapcsolatban kísérjék figyelemmel a hatóságok közleményeit.
 
Az érvényben lévő meteorológiai riasztásokról a http://met.hu/ címen, az aktuális útviszonyokról pedig a Magyar Közút információs portálján, a http://utinform.hu/ -n olvashat.
 
Használják a katasztrófavédelem ingyenes tájékoztató alkalmazását (VÉSZ)!

Vissza