Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY - Operatív törzset működtet a katasztrófavédelem
2017. január 31.
Az ónos eső miatti helyzet kezelése érdekében a katasztrófavédelem központjában operatív törzs működik, de Budapesten, Pest, Baranya, Bács-Kiskun, Fejér és Tolna megyében is területi operatív törzs dolgozik. Az országban mintegy kétezer tűzoltó és ötszáz technikai eszköz áll készenlétben, de szükség esetén a katasztrófavédelem megnöveli az erők és eszközök számát.
Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország középső részén változó mennyiségű ónos esőre lehet számítani. A meteorológiai adatok szerint nagyobb mennyiségű ónos esőre a délutáni, illetve az esti, késő esti órákban lehet számítani.
 
Az ónos eső miatt helyenként előfordulhatnak áramkimaradások is, a katasztrófavédelem folyamatos kapcsolatot tart fenn a közműszolgáltatókkal, hogy ha szükséges, azonnal intézkedhessenek a kieső szolgáltatás helyreállítására.
 
Aki teheti, az ónos esővel érintett a területeken ne induljon útnak. Ha bajba jutott járművet látnak, vagy tűzoltói segítségre van szükségük, hívják a 112-es segélyhívó számot!
 
Kísérjék figyelemmel a meteorológiai szolgálat riasztásait, valamint a hatóságok közleményeit.
 
Mukics Dániel tűzoltó őrnagy
helyettes szóvivő
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
+36206693613
 

Vissza