Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
KÖZLEMÉNY - Augusztusban is gyérítik a vérszívókat
2017. július 31.
A katasztrófavédelem által irányított szúnyoggyérítési program során 522 ezer hektáron, összesen 942 településen permeteztek a szakemberek június eleje óta. Amennyiben az időjárás ezt lehetővé teszi, ezen a héten 184 településen, 45 ezer hektáron lépnek fel a vérszívók ellen.
A múlt héten kisebb területen volt szükség szúnyoggyérítésre, a kivitelezést pedig a változékony, sokszor szeles időjárás is nehezítette, így a gyérítés nagyobb részét csak a pótnapon lehetett elvégezni.
 
Ezen a héten a Fertő-tó környékén és főként a Duna menti településeken lesz szúnyoggyérítés, így Győr-Moson-Sopron, Komárom-Esztergom és Pest megyében lesz a legintenzívebb a munka. A Dráva mentén szintén emelkedik a szúnyogok száma, ezért Somogy és Baranya megye érintett településein légi és egyes részeken földi gyérítéseket is végeznek majd. Budapest hat kerületében földi kémiai eljárással permeteznek.
 
Az elmúlt időszak esőzései miatt számos csípőszúnyog-tenyészőhely alakult ki, ezek kezelését biológiai módszerrel végzik a Szigetközben, és Békés megyében a Körös folyó mentén.
 
A katasztrófavédelem honlapján, a szúnyoggyérítés menüpont alatt nyomon követhető, hogy melyik napon, melyik településen, milyen módszerrel védekeznek a vérszívók ellen.
http://www.katasztrofavedelem.hu/index2.php?pageid=szervezet_szunyog2017_index
 
Az önkormányzatok a központi program mellett önállóan is végezhetnek szúnyoggyérítést.
 
További információért forduljon Mukics Dániel tűzoltó őrnagyhoz, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivőjéhez a 0620 669 36 13-as számon.
 
Budapest, 2017. július 31.
 
BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság
Kommunikációs Szolgálata
 
 

Vissza