Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Átadták a századikat
2017. november 15.
A BM Heros Logisztikai Ellátó Központ Kft. és a Profile Vehicles Oy átadta a századik „C” típusú mentőgépjárművet az Országos Mentőszolgálatnak.
A mentőgépjárművek Euro VI-os motorral, automata sebességváltóval, tolatókamerával, parkolást segítő munkalámpával, GPS-el, kiegészítő fényszórópárokkal, LED-ekkel és tolófényekkel, középkonzol boxal és TETRA fejegységgel lettek felszerelve. A gépjárművekbe Stryker M1 amerikai hordágyat és hidropneumatikus hordágyasztalt építettek be, utóbbit defibrillátor asztallal, infúziótartóval, fejvégi hosszabbító kiegészítővel látták el. A mentőegységekbe intelligens oxigénellátó rendszert, illetve betegtérvezérlő panelt építettek, a gépjárművek felszerelésének része lett egy hosszabb karfájú kerekesszék és egy board tároló is.
A mentőgépjárművek magyarországi fejlesztései emelik a betegellátás színvonalát, a mentés biztonságát és minőségét, komfortosabbá teszik a betegek szállítását. Az év végéig várhatóan további 93 mentőgépjárművet vehetnek át a mentők.

BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság

Vissza