Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Katasztrófa-elhárítási gyakorlat Mátraszentimrén
2017. november 16.
A téli időszak veszélyeire történő felkészülés keretében a katasztrófavédelem, a rendőrség, a közútkezelő és az erdészet közös gyakorlatot tart az áprilisi rendkívüli havazás helyszínén. A Mátrában tavasszal tapasztalt rendkívüli helyzet a téli időszakban bárhol előfordulhat, ezért az ország több megyéjéből is érkeznek önkéntes mentőszervezetek a gyakorlatra.
Érkezési időpont:                            2016. november 18. (szombat) 10:00
Találkozási pont:                            3235 Mátraszentimre, Rákóczi Ferenc utca 35-37.
                                                         Selfness Hotel Vadvirág
 
A téli felkészülési gyakorlat során a Mátraszentimre és Galyatető közötti útszakaszon az úthoz közeli – a téli időszakban veszélyt jelentő – fákat fogják az útra dönteni. Ezzel előidézhető az idén áprilisban tapasztalt helyzet, amelynek során a kidöntött fákat az ország több megyéjéből érkező önkéntes mentőszervezetek tagjai fognak feldarabolni és az utat járhatóvá tenni. A gyakorlatban a katasztrófavédelem mellett a rendőrség, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. és az Egererdő Zrt. szakemberei is részt vesznek.
 
A találkozási pontot Budapest felől Pásztón keresztül célszerű megközelíteni. Egy rövid munkavédelmi oktatást és a személyi védőfelszerelések felvételét követően sajtótájékoztatót tartunk. Ezt követően lesz lehetőség a gyakorlat helyszínén forgatni. Megfelelő időjárási körülmények esetén 11:30 és 12:00 között a Készenléti Rendőrség helikoptere sérült embert ment a gyakorlat helyszínén.
 
A fenti eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk,
kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Hajdu Márton tűzoltó alezredest, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét hívhatja a 0620/669-36-13-as számon.
 
 
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza