Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
Rendben megy a kéményseprés
2017. november 22.
Szándékosan állítanak és terjesztenek valótlanságokat mindazok, akik időről időre a kéményseprési iparágban uralkodó zűrzavart emlegetik.
A tény ezzel szemben az, hogy a kéményseprői közszolgáltatás áttekinthetőbb és megbízhatóbb lett, amióta azt az ország nagy részén a katasztrófavédelem látja el. A katasztrófavédelem a munkaerőpiaci bért meghaladó jövedelem biztosítása mellett azokat a kéményseprőket vette alkalmazásba, akik évek, évtizedek óta ebben a szakmában dolgoznak. Egyidejűleg az ágazatban korábban betanított munkásként, vagy szakmunkásként dolgozó munkatársakat szakképzési lehetőséghez juttatta. A kvalifikált szakemberek a katasztrófavédelem szervezetében új és modern eszközökkel végzik munkájukat.
 
Egész egyszerűen tudatlanság azt állítani, hogy nem ismert annak a jogszabálynak a hatálybalépési időpontja, amely a vonatkozó szabályozást tartalmazza. A jogszabályt az Országgyűlés 2017. október 31-én fogadta el, elolvasható a Magyar Közlöny november 10-én megjelent számában. A hatálybalépésre vonatkozó rendelkezés előírásait 2018. január 1-jétől kell alkalmazni.
 
Ugyancsak tény, hogy a katasztrófavédelem már 2017 augusztusában elérte azt a kéményellenőrzési darabszámot, amiről ellendrukkerei állították, hogy nem lesz képes teljesíteni. A katasztrófavédelem kéményseprői a mai napig már több mint kétmillió kémény felülvizsgálatán van túl. Az elmúlt másfél évben számos olyan ingatlanban is végrehajtották az ellenőrzést, ahol emberemlékezet óta nem járt kéményseprő.
 
Káosz nem a kéményseprési iparágban, hanem a felelőtlenül nyilatkozók körében van.
 

Vissza