Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ-Légikatasztrófa-elhárítási gyakorlatra
2018. november 13.
A légi közlekedés számos kockázatot rejt magában, éppen ezért a katasztrófavédelem minden évben a társszervezetekkel közös kutató-mentő gyakorlatot szervez. A repülőgép-balesetek felszámolása speciális felkészültséget és együttműködést követel meg a közreműködőktől. A katasztrófavédelem, a Magyar Honvédség, az Országos Rendőr-főkapitányság, a Készenléti Rendőrség, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt és a HungaroControl Magyar Légiforgalmi Szolgálat az ismeretek elmélyítése érdekében sajtónyilvános, összevont mentési és kárfelszámolási gyakorlatot tart Békéscsabán, a repülőtér területén.
A gyakorlaton egy olyan balesetet modelleznek, amelynek során egy Temesvárról érkező személyszállítógép hajtóműhiba miatt vészhelyzeti leszállásra kényszerül, ennek helyszínéül a magyar repülésirányítással történt egyeztetést követően a békéscsabai repteret jelölték ki. A történtekről valamennyi, a légi járművel kapcsolatos esemény felszámolásában érintett hatóságot értesítik. A gép nem tudja tervszerűen megközelíteni a repteret, így a pilóta annak érdekében, hogy a túlfutást elkerülje, úgynevezett átstartolást hajt végre, ám ez a hajtómű problémája miatt nem sikerül, és a 44-es főúton közlekedők közé csapódik. Az ütközés következtében többen is összeroncsolódott járművükbe szorulnak, néhány sérült esetében pedig poszttraumás stressz zavar lép fel, és a helyszínt pánikszerűen elhagyva a bozótos, fás területen szóródnak szét.
 
A rendezvény helyszíne: Békés Airport Kft. (5600 Békéscsaba Repülőtér 0296/8/A)
Sajtótájékoztató: 2018. november 14. (szerda) 0945
Gyakorlat megtekintése: 1000 órától
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 

Vissza