Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
MEGHÍVÓ GÉPJÁRMŰVEK ÁTADÁSÁRA
2018. december 13.
A katasztrófavédelem negyedik éve dolgozik azon, hogy korszerűsítse és egyúttal egységesebbé is tegye járműparkját. Több európai uniós projekt is forrást biztosít ehhez, ilyen módon újulnak meg a kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek, a nagy szállítókapacitású vízszállító gépjárművek, valamint az erdőtűz oltására szolgáló eszközök.
A projektek lehetőséget teremtenek a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság számára egy olyan magas színvonalú technikai eszközrendszer kialakítására, amellyel költséghatékonyan és környezetkímélő módon képes a hivatásos katasztrófavédelem dolgozni az állampolgárok biztonságáért, akár klímaváltozás okozta hirtelen kialakuló veszélyhelyzet esetén is.
A KEHOP-1.6.0-15-2016-00024 azonosító számú, „Kritikusinfrastruktúra-védelmi bevetési egységek rendszerbe állítása” című projekt húsz gépjármű beszerzését támogatja, ezek közül most tíz átadása történik meg. Az erdőtüzek oltására alkalmas járműpark bővítését az „Erdőtüzek oltására alkalmas gépjárművek és vízszállító gépjárművek rendszerbe állítása” nevű KEHOP-1.6.0-15-2016-00020 azonosítószámú projekt segíti elő. Az így rendelkezésre álló forrásból tizenkét szimplafülkés és egy darab duplafülkés erdőtüzes vízszállítóval, valamint három, erdőtűz oltását szolgáló cserefelépítménnyel ellátott konténerszállítóval gyarapodik a katasztrófavédelem járműparkja.
Mindezek mellett három magasból mentő járművet, valamint ötvennégy elektromos autót vehetnek át a katasztrófavédelmi igazgatóságok. A gazdaságosan üzemeltethető személygépkocsik a továbbiakban a hatósági, ellenőrzési és technikai feladatok ellátását támogatják.
 
Az új gépjárműveket Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója és dr. Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója adja át ünnepélyes keretek között december 20-án. Az ünnepélyes átadás helyszíne: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza, 1149 Budapest, Mogyoródi út 43.
 
PROGRAM:
10:00 - 11:00                         ÁTADÓÜNNEPSÉG
11:00 - 10:30                         INTERJÚK
 
További információért hívja Mukics Dániel tűzoltó őrnagyot, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivőjét a 20/669-3613-as telefonszámon.
Megtisztelő jelenlétére számítunk!
Üdvözlettel:
BM OKF Kommunikációs Szolgálat
 

Vissza