Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2019. február 18.
Kárfelszámoláshoz használható járművekkel, egyéni védőfelszerelésekkel és eszközökkel gyarapodik kétszáz önkéntes mentőszervezet a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program keretén belül 2019-ben. Az európai uniós támogatás mértéke 1 milliárd 500 millió forint.
Az önkéntes mentőszervezetek támogatása uniós pályázat keretén belül valósul meg. A projekt célja, hogy az önkéntes mentőszervezetek hatékonyabban készülhessenek fel a kárfelszámolás során adódó feladatokra, modern jármű- és eszközparkkal, korszerű tudással felvértezve kapcsolódjanak be a mentés, kárenyhítés és helyreállítás munkálataiba, támogatva a katasztrófavédelem munkáját.
 
A KEHOP-1.6.0-15-2016-00017 azonosítószámú projekt keretében beszerezhető eszközök révén bővül az önkéntes szerveztek ár- és belvízkárok enyhítését célzó technikai készlete, mindemellett nyolcszáz önkéntes számára az új eszközök alkalmazásához kapcsolódó képzések is elérhetővé válnak. Az eszközbeszerzések és a pályázati képzések egy éven belül valósulnak meg, a beszerzés folyamatos, az átadás üteme ehhez és a képzésekhez igazodik.  
 
A projekt eszközátadó rendezvényén az önkéntes mentőszervezetek az új eszközök egy részét kapják meg. A fővárosi és Pest megyei szervezetek részvételével kezdődő rendezvénysorozat a megyeszékhelyeken folytatódik az év folyamán.
 
A központi rendezvényen az új eszközöket dr. Tóth Ferenc tűzoltó dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő adja át. Az ünnepélyes átadás február 19-én 14 órakor lesz, az átadás helyszíne a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság díszterme (1081 Budapest, Dologház u. 1.).
 
PROGRAM:
14:00 - 14:45                         ÁTADÓÜNNEPSÉG
14:45 -                                    INTERJÚK
 
További információ kérhető Mukics Dániel tűzoltó őrnagy, szóvivőtől a 20/669-3613-as telefonszámon.
 
Megtisztelő jelenlétére számítunk!
 

Vissza