Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2019. március 26.
A többszintes mélygarázsokban keletkező tüzek oltása és a műszaki mentések összetett feladatot jelentenek a tűzoltók számára, akiknek amellett, hogy jelentős hőterhelés mellett kell a beavatkozás során dolgozniuk, a zárt térben rekedt emberek és az értékek mentésére is figyelniük kell. A közép-magyarországi régióban épülő lakóparkok többsége már talajszint alatti gépjárműtárolóval létesül, ráadásul ezek más-más paraméterekkel rendelkeznek. Éppen ezért fontos a katasztrófavédelem és a vele együttműködő szervezetek érintett tagjainak tudását folyamatosan bővíteni, az ezt célzó továbbképzések tehát a lakosság biztonságát erősítik.
A Biatorbágyon megrendezendő gyakorlat során a katasztrófavédelem egy olyan helyzetet szemléltet, amelynek során egy benzinüzemű személygépkocsi elektromos meghibásodás következtében kigyullad, a lángok további járművekre is átterjednek. Az erős füst miatt a parkoló magasabb szintjén lévő járművek tulajdonosai menekülni próbálnak, ám balesetet szenvednek, így a beavatkozó állománynak a tűzoltás mellett az érintett autók műszaki mentését is meg kell szervezniük és el kell végezniük.
 
A katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Pest Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság közösen szervezi. A rendezvény sajtónyilvános, annak során mindvégig figyelemmel kísérhetők a beavatkozások egyes mozzanatai. A komplex gyakorlaton a katasztrófavédelem mellett az Országos Mentőszolgálat, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság és a Magyar Vöröskereszt szakemberei is részt vesznek.
 
A rendezvény helyszíne:
Pest Megye, H-2051 Biatorbágy Tópark Lakópark
Gyakorlat megtekintése:
2019. március 28. (csütörtök) 1000 óra
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
 
 

Vissza