Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ
2019. május 08.
A közúti közlekedés számos kockázatot rejt magában, a tömeges balesetek kezelése kiemelt feladata a katasztrófavédelemnek és a vele együttműködő szervezeteknek. Az együttműködést közös gyakorlatok során is erősítik ezek a szervezetek, amelyeken kipróbálják az új technikai eszközöket, tapasztalatokat szereznek, mindez a lakosság biztonságát növeli.
Az M4-es autópályán megrendezendő gyakorlat során a katasztrófavédelem egy olyan helyzetet mutat be, amelynek során egy gyermekeket szállító autóbusz, két személyautó és egy rabszállító ütközik össze. A tömegbalesetben csaknem harmincan megsérülnek, közülük többen súlyosan.
 
A katasztrófa-felszámolási együttműködési gyakorlatot a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi igazgatóság közösen szervezi. A rendezvény sajtónyilvános, annak során mindvégig figyelemmel kísérhetők a beavatkozás egyes mozzanatai. A komplex gyakorlaton a katasztrófavédelem mellett a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság, a  Büntetés-végrehajtás, az Országos Mentőszolgálat, a Magyar Vöröskereszt szakemberei és a Magyar Közút NZRt szakemberei, valamint a Hajdú-Speciális Kutató-Mentő Egyesület tagjai vesznek részt.
 
A rendezvény helyszíne:
M4 autópálya 212-215-ös kilométerszelvény
                        Földrajzi koordináták: N47,2748; E21,5491
 
Gyülekezési hely:      M4 autópálya, 212-es kilométerszelvény (autópálya-mérnökség)
Gyülekezési idő:        2019. május 9. 9.40 óra
Gyakorlat kezdete:    2019. május 9. 10.00 óra
 
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as 

Vissza