Sajtó meghívók, közlemények - Részletek


 
SAJTÓMEGHÍVÓ - Aratási konferenciára
2019. május 29.
A mezőgazdaságban is kiemelten fontos a tűzmegelőzés, hiszen a betakarítás időszakában jellemzően száraz és meleg az időjárás, ilyenkor nagyobb az esély arra, hogy egy autóból vagy vonatból kidobott cigarettacsikk több hektáros tüzet okozzon. Gyakran keletkezik probléma a mezőgazdasági gépek használata közben, és a karbantartás hiánya miatt is. A huzamosabb időn át történő használat során éghető anyagok rakódnak le a forgó alkatrészeken, amelyek egy szikra vagy a magas hő hatására meggyulladhatnak. A gépekből kipattanó szikrák már önmagukban is nagy veszélyt jelentenek a száraz növényzetre, de a csöpögő folyadékokkal együtt szinte biztosan tüzet okoznak.  
A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtónyilvános konferenciát szervez a betakarítási munkálatokkal összefüggő tűzesetek megelőzése érdekében.
 
A rendezvény helyszíne: Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László Kastély Színházterem (9900 Körmend, Dr. Batthyány-Strattmann László u. 5.)
 
A rendezvény időpontja: 2019. május 30. 9:30
 
 
A sajtónyilvános eseményre szerkesztőségük munkatársait meghívjuk, egyúttal kérjük, hogy arról a közvéleményt tájékoztatni szíveskedjenek.
 
További információért Dóka Imre tűzoltó főhadnagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője hívható a +36206693613-as számon.
Letölthető dokumentum(ok):

Vissza