Szervezetünk hírei


„Emlékezetes tűzesetek” – Horváth Gábor kiállítása
2012. március 22. 15:31
„Emlékezetes tűzesetek” – Horváth Gábor kiállítása A Katasztrófavédelem Központi Múzeumában március 22-én nyílt meg a Horváth Gábor mintegy negyven fotójából összeállított, „Emlékezetes tűzesetek” című kiállítás, amelyet az érdeklődők április 29-ig tekinthetnek meg.
A megnyitón a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ igazgatóhelyettese és az állomány több tagja mellett olyanok is jelen voltak, akik közül sokan a képeket böngészve eszméltek rá, hogy maguk is részt vettek valamelyik káresetben vagy bemutatón.
 
A kiállítást Dobson Tibor tű. dandártábornok, a BM OKF hivatalvezetőjenyitotta meg, majd Horváth Gábor, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság fotósa beszélt képei születésének körülményeiről, és tartott tárlatvezetést az összegyűlt vendégeknek. A fotók a kilencvenes évek néhány emlékezetes tűzesetén kívül egyéb káreseteket, oltási gyakorlatokat, tűzoltó sporteseményeket, helikopteres bemutatókat örökítenek meg. A plasztikus fényképek egy része láthatóan gondos előkészületek után született, híven felelevenítve az eseményeket,  más részük ugyanakkor hirtelen benyomás alapján készült. A szenvedő, kétségbeesett áldozatokat ábrázoló képek döbbenetet váltanak ki, a természet vagy az emberi felelőtlenség okozta balesetek következményeit pedig értetlenül nézi a szemlélő.
 
A kiállítást vetítés egészíti ki, amelyet végignézve a látogató az alkotó további képeivel ismerkedhet meg. A tárlat szellemiségéhez jól illeszkednek a kihelyezett Szent Flórián szobrok, amelyek ezúttal a tűzoltó témájú kiállítás képeit vigyázzák.
 


Kapcsolódó képek:
További képek a galériában