Szervezetünk hírei


Évet értékeltek Nyíregyházán is
2013. február 25. 19:28
Évet értékeltek Nyíregyházán is Február 25-én értékelte az elmúlt esztendőt a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság is. A nyíregyházi rendezvényen részt vett az országos katasztrófavédelmi főigazgató, aki beszédében a prognóziskészítés, a felkészülés fontosságát hangsúlyozta.
Az évértékelő tiszti értekezletet Csepely Zsigmond tű. ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató nyitotta meg. Köszöntötte a megjelenteket, a megyei kormányhivatal főigazgatóját, a megyei közgyűlés alelnökét, a társszervek és együttműködő szervezetek, a járási hivatalok, illetve a kormányhivatal szakigazgatási vezetőit, valamint a megyei igazgatóság tiszti állományát.
 
Ezt követően Csepely Zsigmond beszámolt az igazgatóság 2012-es tevékenységéről, hangsúlyozva, hogy a tavalyi év a változások éve volt. Mint mondta, a katasztrófavédelem területi és helyi szervezeti struktúrája alapjaiban alakult át. Az ezredes kijelentette, a kapott irányítási, felügyeleti, hatósági, szakhatósági jogkörök és feladatok megerősítették a katasztrófavédelem területi és helyi szervezeteinek a közbiztonság javításában, erősítésében játszott szerepét. Hozzátette, az integrált katasztrófavédelemben létrehozott új szervezeti elemek növelték a beavatkozások szakmai színvonalát és a reagáló-képességet. Az igazgató beszédében értékelte az egyes szakterületeket, az új szervezeti elemek működését, kiemelte az ezzel járó felelősségteljes munkát. Csepely Zsigmond úgy vélte, minden terület kivette részét az új feladatok megoldásából annak érdekében, hogy az új szervezeti struktúra mihamarabb zökkenőmentesen működhessen. Ehhez kellett az is, tette hozzá, hogy a teljes személyi állomány részt vett és a jövőben részt vesz a számára szükséges képzéseken. Az igazgató összességében úgy értékelte az elmúlt esztendőt, hogy a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság 2012 kiemelt feladatait teljesítette.
 
Az igazgató beszédét követően Dr. Bakondi György tű. altábornagy, a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója értékelt. A tábornok az elmúlt évekből felhozott példák alapján mutatott rá arra, milyen okok vezettek a katasztrófavédelemben véghezvitt átalakításokhoz. Mint mondta, ezen negatív tapasztalatok miatt változott meg az egész rendszer, jöttek létre az új szakterületek, helyeződött a hangsúly a célirányos hatósági megelőző tevékenységre. Beszédében Bakondi György kiemelte, mennyire fontos a negyedéves prognózisok készítése, a felkészülés és az, hogy ma már a való világ problémáival foglalkozik, vagyis az emberek biztonságát szolgálja a hivatásos katasztrófavédelem. „Az ország számít ránk, a legfontosabb dolgunk a katasztrófák megelőzése, de ha mégis bekövetkezik, a baj óráiban mi ott leszünk és mindent megteszünk a lakosság életének és anyagi javainak védelme érdekében!” – fogalmazott a főigazgató.
Fotó: Takács Judit - Szabolcs-Szatmár-Bereg MKI

Kapcsolódó képek:
Évet értékeltek Nyíregyházán is Évet értékeltek Nyíregyházán is Évet értékeltek Nyíregyházán is
További képek a galériában