Szervezetünk hírei


Tovább folytatódik a tűzvizsgálók felkészítése
2013. február 28. 18:00
Tovább folytatódik a tűzvizsgálók felkészítése Tűzvizsgálói tanfolyam zajlik a Katasztrófavédelmi Oktatási Központban. A kurzuson a megyei igazgatóságok katasztrófavédelmi műveleti szolgálatának állományába tartozók és a katasztrófavédelmi kirendeltségek tűzvizsgálói feladatot ellátó munkatársai vesznek részt.
A tanfolyamot a tűzeseti helyszíni szemlét végző KMSZ állományból, tűzoltósági felügyelők és hatósági osztályokon dolgozók közül harminckettő fő kezdte meg. A  hallgatók a kéthetes tanfolyam alatt átfogó ismereteket szereznek a tűzvizsgálati tevékenységről, felelevenítik a tűzvizsgálathoz kapcsolódó szakmai ismereteket, jogszabályokat, a tűzeseti helyszíni szemle végrehajtásának, a személyek meghallgatásának szabályait. Megismerkednek továbbá a kriminalisztikai fényképezés alapjaival, a kriminalisztikai gondolkodásmóddal, az eljárás megszervezésének módszereivel, a verziók szerepével, nyomrögzítéssel, a speciális helyszínek szemlézésének szabályaival.
 
A képzésben a szakcsoport tanárain kívül külső előadók is részt vesznek.

Kapcsolódó képek:
Tovább folytatódik a tűzvizsgálók felkészítése Tovább folytatódik a tűzvizsgálók felkészítése Tovább folytatódik a tűzvizsgálók felkészítése