Szervezetünk hírei


A katasztrófavédelem lobogója a Parlament épületében
2013. március 01. 15:45
A katasztrófavédelem lobogója a Parlament épületében Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának üléstermét díszíti mostantól a katasztrófavédelem zászlaja. A selyemből készített, fogazott lobogó a rendőrség és a honvédség jelképével együtt került fel a parlamenti terem falára.
A hivatásos önkormányzati tűzoltóságok állami rendszerbe vonásával, az integráció végrehajtása eredményeként az Országgyűlés állandó bizottságai rendszerében a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság lett a legfőbb partnere, törvényességi őre és civil kontrollja a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak. Ebből kifolyólag merült fel az igény, hogy a testület üléstermét a többi rendvédelmi szerv mellett a katasztrófavédelem zászlaja is díszítse.
 
Március elsején Dr. Bakondi György tű. altábornagy, országos katasztrófavédelmi főigazgató személyesen tekintette meg az újonnan készített zászlót az országgyűlési teremben. A házigazda, Dr. Kocsis Máté, a Honvédelmi és Rendészeti Bizottság elnöke a tábornoknak úgy fogalmazott, a lobogó az újjászervezett, megerősödött katasztrófavédelem szimbóluma. Hozzátette, megbecsülik és büszkék a szervezetre. A rövid szemlét követően a bizottsági elnök és a katasztrófavédelmi főigazgató négyszemközti megbeszélést folytatott, ezen egyebek mellett a pillanatnyi árvízhelyzet, az ezzel kapcsolatban várható intézkedések kerültek szóba.
 
A Honvédelmi és Rendészeti Bizottság üléstermét több lobogó is díszíti. A rendőrség és a honvédség zászlaja mellett az egykori határőrség jelképe, valamint a NATO és az Európai Unió lobogója is megtalálható a helyiségben. A katasztrófavédelem kiállított zászlaja selyemből készült, rátett, hagyományosan fogazott mintával, középen a szervezet hímzett emblémájával és jelmondatával. A lobogót címert ábrázoló csúccsal ellátott zászlórúd tartja. 

Kapcsolódó képek:
A katasztrófavédelem lobogója a Parlament épületében A katasztrófavédelem lobogója a Parlament épületében A katasztrófavédelem lobogója a Parlament épületében