Szervezetünk hírei


Megállás nélkül dolgoznak Szabolcsban
2013. március 18. 13:46
Továbbra is megfeszített munka folyik az áramellátás helyreállításáért Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében. A szolgáltatót a katasztrófavédelem, és két mentőcsoport mellett magáncégek is segítik a nehéz terepen. A délelőtti órákban Kossa György tű. dandártábornok, országos iparbiztonsági főfelügyelő Tiszatelken szemlélte meg a helyreállító munkálatokat, majd lakossági fórumokon mondta el, milyen feladatok zajlanak jelenleg is a megye több településén.
Az energiaszolgáltató munkáját folyamatosan segíti a katasztrófavédelem, valamint a tegnap este Szabolcs-Szatmár-Bereg megyébe érkezett HUNOR és Pilis mentőcsoport. A nehéz terepviszonyok miatt terepjáró járművek segítségével dolgoznak, az áramszolgáltató szerelőcsoportjainak a hiba helyszínére való kijuttatásában, az oszlopok visszaállításánál, valamint a ledőlt oszlopok GPS koordinátákkal való behatárolásában nyújtanak támogatást.
 
A HUNOR harmincnyolc tagjából alakult hat munkacsoport már tegnap este nekilátott az új villanyoszlopok kiszállításának az E.ON szakembereivel együtt. A mintegy tízméteres oszlopokat nehéz talajon boldoguló szállítójárműre rakták, majd a meghatározott helyszínekre szállították, ahol leemelték. Az oszlopok beállítása hétfőn kezdődött meg.
 
A helyreállítási munkálatokban magáncégek is segédkeznek, az általuk felajánlott hat traktor és tíz daru a kezelő személyzettel együtt egész nap dolgozik annak érdekében, hogy a megye valamennyi településén mihamarabb helyreálljon az áramszolgáltatás.