Szervezetünk hírei


Nem mindenhol állt helyre a szolgáltatás Szabolcsban
2013. március 18. 19:58
A mai napon megállás nélkül dolgozik az áramellátási problémákkal küzdő Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében az energiaszolgáltató, amelynek munkáját a katasztrófavédelem, a HUNOR mentőcsoport és a Pilis Mentőcsoport segíti.
A mentőcsoportok a nehezen megközelíthető helyeken terepjáró, kétéltű, lánctalpas járművekkel, valamint quadokkal segítettek a helyreállító munkálatokban. 11 településen fordultak meg annak érdekében, hogy az áramszolgáltatás mihamarabb helyreálljon.
 
Folyamatosan működik a katasztrófavédelem tulajdonában lévő 55 aggregátor az áram nélkül maradt településeken. Azokról a helyekről, ahol az áramszolgáltatás már működik, a feleslegessé vált aggregátorokat máshova csoportosítják.
 
Nyíregyháza és Kemecse járás településein a tanintézmények a holnapi napon megkezdik a tanítást, Nagykálló és Ibrány járásban továbbra sem nyitnak ki.
 
A Magyar Honvédség 12 településen – Tiszarád, Buj, Vasmegyer, Újdombrád, Beszterec, Gégény, Sényő, Kék, Székely, Nyíribrony, Szabolcs, Tiszanagyfalu-Virányos – ötezer embernek kétszer biztosított meleg ételt, tíz lánctalpas jármű pedig az áramszolgáltatás helyreállításában segített.